Perfekta jobbet för dig

Perfekta jobbet för dig

Att trivas på jobbet är viktigare än vad många är villiga att erkänna. Det är ändå där eller i nära anknytning till som vi spenderar majoriteten av vår vakna tid på vardagarna. 8 timmar på en normal arbetsdag + tid för transport och lunch gör att vi spenderar i regel mer tid från hemmet och på jobbet än någon annanstans från måndag till fredag. Det finns ett gammalt talesätt som går i stil med “Leva för att jobba eller jobba för att leva” som syftar på att man inte kan leva för att jobba utan vi jobbar för att sedan göra det vi egentligen tycker är kul. Utanför arbetstid. Detta är oerhört ostrategiskt med tanke på hur mycket tid vi lägger på att jobba jämfört med våra fritidsaktiviteter.

Börja med dig själv

Det finns inget jobb som är perfekt för alla. Lika lite som att det finns en maträtt som alla älskar. Vi människor är unika som individer och det som är perfekt för dig passar inte någon annan och tvärtom. Men något som är gemensamt är att våra liv sällan är speciellt svartvitt. Vi har många olika intressen och värderingar som inte sällan kan jobba mot varandra. Därför är det bra att börja med att fundera över vad som är viktigt för en själv innan man funderar på vilket jobb som skulle passa en perfekt.

Är det viktigt med en hög lön? Klarar jag av att ta ett större ansvar eller vill jag att någon annan ska ge mig arbetsuppgifter så är det bra sen. Vill jag ha ett jobb som innebär att jag får röra på mig eller vill jag ha ett kontorsjobb. Är det viktigt att kunna ha flexibla arbetstider, ska jag kunna vara social med mina kollegor under hela arbetsdagen eller är det närheten till arbetsplatsen som är viktigt? Det finns väldigt mycket att fundera över innan man söker ett jobb att trivas med och för att få vissa saker behöver man göra avkall på andra.

Det har aldrig varit enklare att byta jobb

Det har aldrig varit enklare att byta jobb

Med tanke på hur många olika typer av tjänster det finns är det alltid något jobb som är ledigt. Flera av dessa ligger dessutom som annonser som enkelt går att komma åt via olika hemsidor som LinkedIn, arbetsförmedlingen eller ledigajob.se. Genom att lägga lite tid på att skapa en bra mall för ditt CV samt ett personligt brev underlättar du för dig själv då det kan vara lönt att söka många jobb för att öka chansen att få byta till något du trivs bättre med.

Det är dock viktigt att alltid anpassa ett CV eller personligt brev för just den tjänsten som du söker. Behöver inte vara stora förändringar men se till att lyfta fram det som gör dig till en bra kandidat för just den tjänsten. Vissa tjänster kräver en viss utbildning. Många tror att det kan vara för sent att plugga vidare. Men med tanke på att vi nu ska jobba till 67 års ålder kan det vara värt med några år vid skolbänken för att sedan kunna arbeta med det jobb som passar en perfekt.

© 2021 Stay connected